Popaganda i helgen? Popaganda i helgen!

För Stockholms musikintresserade som känner sig aningen för gamla för att försöka sova i ett provisoriskt uppsatt tält och sedan tillbringa dagarna med att halka runt i regnig lera är 2012 ett hyfsat bra år. Efter tre dagar med Stockholm Music & Arts på Långholmen är det nu, endast ett par veckor senare, dags för Popaganda – en långkörare i huvudstadens festivalsammanhang.

Faktum är att man den här gången firar tio år, något som lätt kan göra en skyldig till en viss nostalgi när man stilla dagdrömmer sig tillbaka till tiden när Popaganda var en gratisfestival på området vid Stockholms Universitet och bjöd på mindre artister som Rough Bunnies under varma eftermiddagar.

Men även under helgens stundande tioårsjubileum vid Eriksdalsbadet är det faktiskt fortfarande artistbokningarna som hittas längre ner på festivalens färgglada affisch som känns mest intressanta. Personligen ser jag fram emot att se Hooray for Earth, Korallreven och iamamiwhoami. De sistnämnda kommer lyckligtvis att få spela en senare tid på dygnet än vad de gjorde på Stockholm Music & Arts där beatsen blev överexponerade i det strålande solskenet. På Popaganda får man snarare hålla tummarna för att slippa det regn som SMHI har utlovat under festivalens två dagar.

Artisterna som står skrivna i den tjockaste av fetstilar detta Popaganda-år är Thåström (bilden), Teddybears, Friendly Fires, Patrick Wolf och Major Lazer. Jag skulle ljuga om jag sa att någon av dessa bokningar får det att pirra till på ett magiskt vis i min mage, men jag tycker om överraskningar och kommer givetvis att ha ett öppet sinne. Förhoppningsvis utan att stå och darra med ett öppet paraply krampaktigt hållet i ena handen.

För mer info, kolla in Popagandas hemsida.